El cas de les mares de dia irregulars arriba a la Síndica de Greuges

La Síndica de Terrassa ha obert un greuge per presumptes irregularitats en diversos espais de criança i mares de dia de la ciutat. L’actuació és fruit d’un front comú inèdit de les 24 escoles bressol privades de la ciutat. Els centres han acudit a la Síndica per denunciar la inacció de l’Ajuntament, a qui havien traslladat el problema dos anys enrere sense resultats. De fet, el Departament d’Educació ja va demanar el cessament immediat d’activitat per irregularitats greus d’una mare de dia de Terrassa. Va ser arran d’una inspecció a principis de l’any passat. A dia d’avui, però, el negoci encara funciona compaginant l’activitat amb l’entrega de paquets.

El col·lectiu denunciant ha volgut fer pública la situació perquè les famílies estiguin al cas de les diferències entre escoles bressol i altres establiments.

Ara, la Síndica de Greuges començarà a estudiar el cas. Podria decidir fer alguna recomanació a l’Ajuntament o bé traslladar-ho a la Síndica de Catalunya, a qui pertoquen les competències d’Educació. De moment, al darrer ple d’octubre, la tinent d’alcalde de promoció econòmica, Núria Marín, va explicar que l’Ajuntament esperava un informe del Departament d’Educació de cara a inspeccionar una «mare de dia» que la conselleria hauria demanat tancar. Per altra banda, les escoles bressol privades de Terrassa tenen prevista una reunió amb l’alcalde el 9 de novembre.