La situació de sequera obliga a ser encara més prudents durant la Nit de Sant Joan

Cada any es demana tenir molta precaució i prudència a la Nit de Sant Joan en l’encesa de petards i el control de les fogueres. Enguany aquest missatge es reforça per la situació d’excepcionalitat per la sequera i, el perill que qualsevol espurna pugui encendre la vegetació altament combustible.

El Parc de Sant Jordi es tancarà divendres a les 9 del vespre per donar especial protecció al seu jardí històric. No es poden tirar petards ni encendre foc a menys de 500 metres del bosc ni a menys de 15 de mobiliari  urbà.

Aquesta any hi ha 22 punts de venda de petards autoritzats: vuit comerços i catorze quicos temporals. Cal insistir molt en  respectar les normes de manipulació dels productes pirotècnics.

Protecció Civil i Via Pública han autoritzat vuit revetlles al carrer. De fogueres l’Ajuntament només n’ha autoritzat una, l’organitzada per Òmnium i la Xemeneia a la plaça de l’Apotecari. És imprescindible demanar permís i mai encendre-les en carrers empedrats o asfaltats.

Des del Consistori també es fomenta el consum de productes pirotècnics que facin més llum i menys soroll. Per evitar l’angoixa dels gossos pel soroll dels petards, es repeteix la iniciativa de l’any passat de repartir comprimits mastegables. Es poden recollir fins divendres en una parada  al Raval de Montserrat.

Un dispositiu especial de la Policia Municipal vetllarà per que la revetlla passi amb normalitat. Farà controls d’alcoholèmia i perseguirà comportaments incívics, de violència sexual i conductes discriminatòries.