La situació sanitària es manté estable a Terrassa, amb prop de 6.500 vacunats en una setmana

La campanya de vacunació contra la covid-19 segueix avançant a Terrassa. Durant l’última setmana, prop de 6.500 persones han rebut alguna de les dues dosis. D’aquesta manera ja són més de 26.000 els terrassencs i les terrassenques que s’han injectat la primera meitat de l’antídot, fet que significa un 12% de la població. Per la seva part, uns 11.500 habitants del municipi ja haurien completat el procés de vacunació després de rebre les dues dosis.

D’altra banda, la situació epidemiològica a la ciutat es manté estable. Durant els últims 8 dies, la velocitat de reproducció del virus (Rt) ha anat a la baixa i se situa actualment en 0,88. També s’ha reduït el risc de rebrot, passant dels 262 punts del dilluns passat als 208 d’aquest dimarts. En aquest aspecte, l’indicador de Terrassa continua per sota de la mitjana catalana, que actualment és de 233. Una altra mostra de l’estabilitat sanitària són les xifres d’hospitalitzats. A dia d’avui, entre Mútua i l’hospital del Consorci atenen 106 malalts de covid, 4 més que la setmana passada. D’aquests, 80 estan a planta, 17 a la UCI, 4 a semicrítics i 5 reben hospitalització domiciliària.

En l’apartat de les defuncions, les dades del Departament de Salut indiquen que durant aquesta última setmana a Terrassa han mort per coronavirus 5 persones més. En total, a la ciutat ja han perdut la vida 510 habitants des de l’inici de la pandèmia. La xifra representa gairebé una quarta part de les 2.179 morts registrades a tota la comarca.