La situació sanitària i el ritme de defuncions es mantenen estables abans de Setmana Santa

Les dades epidemiològiques de Terrassa segueixen millorant progressivament. Durant aquesta setmana, la velocitat de reproducció del virus s’ha tornat a situar per sota de 1 i el risc de rebrot ha baixat 11 punts i és ara de 217. En aquest apartat, el perill de contagi a la ciutat és inferior al del conjunt de Catalunya, actualment de 278 punts, cosa que no passava des de mitjans de febrer.

També es manté molt controlat el ritme de defuncions. En els últims 15 dies a Terrassa s’han registrat 4 morts per coronavirus, una xifra molt reduïda en comparació amb les setmanes anteriors. Tot plegat pot tenir veure amb l’evolució de la campanya de vacunació, sobretot entre la gent gran. A la ciutat ja hi ha més de 10.000 persones que s’han injectat les dues dosis, fet que suposa que un 4,7% de la població ja estaria immunitzada.

Per la seva part, la situació als hospitals es manté estable. A falta de conèixer les dades de Mútua Terrassa, l’hospital del Consorci Sanitari atenia aquest divendres a un total de 36 pacients de covid. D’aquests, 27 es troben a planta, 8 a la UCI i un rep hospitalització domiciliària.