La situació segueix controlada als hospitals en el moment que s’enfila el risc de rebrot a Terrassa

L’evolució de la pandèmia a Terrassa segueix la mateixa dinàmica de les últimes setmanes. La situació als dos hospitals de la ciutat es manté estable i en aquests moments són 40 les persones ingressades a causa de la Covid-19. La xifra ha baixat en 4 pacients, respecte als 44 d’aquest dilluns. Tot i així, ha crescut el nombre de malalts greus i aquest dijous al matí eren 9 les persones que es trobaven a la UCI de l’Hospital de Terrassa o de Mútua. Per contra, la xifra de malalts hospitalitzats a planta és actualment de 31, el que suposa el registre més baix de les últimes setmanes.

D’altra banda, les proves PCR continuen aixecant casos positius i en total a Terrassa, des de l’inici de la pandèmia, ja s’han detectat 3.705 persones amb coronavirus. Una xifra que ha crescut en 148 casos en els últims 3 dies. És el mateix patró de la resta de la comarca, on ja s’han diagnosticat més de 110.000 malalts de Covid des del passat mes de març. En total són 1.465 els habitants del Vallès Occidental que han perdut la vida per culpa del coronavirus, un còmput que ha augmentat en només una defunció des d’aquest dilluns.

La dada més preocupant és la que reflexa el risc de rebrot. A Terrassa, aquest índex ha passat de 226 a 274 punts en només tres dies i el risc de contagi continua a nivells molt alts. La mitjana catalana es manté estable amb 178 punts, mentre que el promig al Vallès Occidental se situa actualment a 193. Segons dades del Departament de Salut, la Covid-19 ha causat fins ara 13.133 defuncions a Catalunya.