La socialista Lluïsa Moret és escollida presidenta de la Diputació de Barcelona en segona volta

La socialista Lluïsa Moret ha estat escollida nova presidenta de la Diputació de Barcelona. Ho ha estat en segona volta amb 25 vots, els del PSC, En Comú Podem, Tot per Terrassa i dos diputats independents de Junts. Neus Munté, de Junts, i Dionís Guiteras, d’Esquerra, han rebut 10 vots cadascun. El PP i Vox també han presentat candidatura. El ple de constitució de la Diputació s’ha celebrat aquest dijous al paranimf de l’Escola Industrial de la capital catalana.

Terrassa només tindrà una representant a l’ens provincial els propers quatre anys. És Maise Balcells, de Tot per Terrassa, tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert.

La formació municipalista ha signat aquest dimecres el seu suport a la candidata socialista, Lluïsa Moret, a canvi de diversos compromisos de l’ens provincial amb la ciutat de Terrassa. Tot i el seu vot favorable, Maise Balcells no formarà part del govern de la Diputació

La nova presidenta de la Diputació, Lluïsa Moret, és alcaldessa de Sant Boi de Llobregat des de 2014 i ja va ser diputada provincial al mandat anterior.