‘La sociedad de la nieve’, de l’exalumne de l’ESCAC J.A. Bayona, guanya 12 Premis Goya

Aspirava a 13 distincions i se n’ha endut 12. ‘La sociedad de la nieve’ de l’exalumne de l’ESCAC José Antonio Bayona ha arrasat a la 38a edició dels Premis Goya, que es van entregar dissabte a Valladolid.

Bayona Guanya 12 Premis Goya Per La Sociedad De La Nieve2

Foto: Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España

Destaquen sobretot els de millor pel·lícula i millor direcció, però també en la majoria de categories tècniques com efectes especials, so i muntatge, en mans dels exalumnes de l’ESCAC Laura Pedro, Oriol Tarragó i Jaume Martí. La pel·lícula de Bayona també s’ha endut direcció de fotografia, d’art i de producció, així com música original, vestuari, maquillatge i perruqueria. A més, el jove actor argentí Matías Recalt ha aconseguit el guardó a millor actor revelació.

Bayona Guanya 12 Premis Goya Per La Sociedad De La Nieve3

Foto: Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España

D’altra banda, el talent ESCAC també ha estat reconegut al film ‘20.000 especies de abejas’ de l’exalumne Estibaliz Urresola amb 3 Goya: direcció novell, guió original i actriu de repartiment per a Ane Gabarain.

Estibaliz Urresol Guanya 3 Goya Per 20000 Especies De Abejas

Foto: Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España

En total, l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, amb seu a Terrassa, comptava amb 14 nominacions als Goya a través de la tasca dels seus alumni.