La Sortida d’Ofici i el Ball de Plaça posen a prova les aptituds dansaires de membres del Consistori

De l’assaig privat de dimarts… a l’exposició pública a la plaça Vella de diumenge. La tradicional Sortida d’Ofici de la Festa Major ha posat a prova novament les aptituds dansaires de regidors i regidores que actualment conformen el consistori municipal.

El torn els ha arribat, però, després dels pilars de 5 d’obertura a càrrec de Minyons i Castellers. La blauturquesa, precisament, ha estat la colla encarregada de portar el penó de la ciutat amb motiu del seu 40è aniversari.

Nervis especialment entre les regidores Patrícia Reche i Àfrica Serena, que s’han estrenat en el Ball de Plaça. D’entre la resta de 27 membres de la Corporació Municipal, el més veterà continua sent l’alcalde Jordi Ballart, que ha participat per setzena vegada en el tradicional ball. El segueixen els socialistes Alfredo Vega i Amadeu Aguado. Cada parella de ball, amb membres de l’Ajuntament i de l’Esbart Egarenc, han ofert finalment l’esperat Ball de Plaça d’autoritats, rebut a plaça entre aplaudiments i xiulets.

Dansaires de l’Esbart Egarenc, ja sense regidors ni regidores, ha ofert la resta de balls tradicionals de la jornada per donar pas a la participació dels Nans i Capgrossos. Ha estat el moment de veure Jordi Ballart formant parella amb el capgròs del Lildami, que s’ha estrenat així després de la descoberta de divendres.

L’acte ha continuat amb els Bastoners de Terrassa, Drac de Terrassa i Geganters de Terrassa. La tradicional Sortida d’Ofici ha conclòs amb l’Àliga de Terrassa, que enguany ha dedicat el ball de Festa Major al Lluquet i el Jeremies, figures d’Els Pastorets. Tot plegat s’ha pogut seguir en directe per Canal Terrassa dins la programació especial per Festa Major de la televisió municipal.

festa major ball de plaça

festa major ball de plaça

 

Us recuperem l’assaig previ al Ball de Plaça per part dels membres del consistori i l’Esbart Egarenc: