La suspensió de casaments i comunions tensa encara més la difícil situació de restaurants i botigues de roba

Durant la primavera i l’estiu és quan més casaments hi ha i aquest any, la irrupció de la Covid 19 ha fet que totes aquestes cerimònies s’hagin hagut d’ajornar.

A l’Ajuntament de Terrassa els casaments previstos han quedat suspesos a l’espera que s’aixequi l’estat d’alarma i el corresponent confinament. De moment, no es donen hores per més endavant. Els responsables municipals s’estimen més esperar a que es normalitzi la situació i contactar llavors amb les parelles que han hagut de cancel·lar la cerimònia per reprogramar-la. A més, les noves demandes queden subjectes a acabar de recol·locar els casaments ajornats.

Des del Bisbat de Terrassa volen enviar un missatge de tranquil·litat a les famílies que tenien previst celebrar bateigs, comunions, casaments i confirmacions. Totes aquestes cerimònies han quedat suspeses, de moment, durant l’abril i resten a l’espera del que dictin les autoritats i les mesures que se’n derivin. Asseguren que quan arribi el moment, flexibilitzaran al màxim tots les horaris per poder atendre totes les demandes.

A banda del greuge per les famílies, la repercussió econòmica és important en diversos sectors. D’una banda, els restaurants, tancats des de mitjans de març i que han hagut de suspendre tots els compromisos. Lamenten que la resposta, a nivell econòmic, no és molt satisfactòria i que es veuran obligats a endeutar-se i, fins i tot, a tancar.

D’altra banda, les botigues de roba especialistes en cerimònies també havien comprat ja totes les peces per la temporada i molts d’aquests vestits s’han quedat a les prestatgeries dels establiments tancats sense saber si tindran sortida quan acabi el confinament.