La T-10 desapareix, la reemplaçarà la nova T-casual, una targeta unipersonal, més cara

Aquest dimecres s’han donat a conèixer les noves tarifes del transport públic de l’àrea de Barcelona el proper 2020 que volen afavorir l’ús del transport públic, amb reduccions del preu de fins el 25% per als usuaris habituals.

La nova proposta simplifica la gamma de títols i entrarà en vigor  l’1 de gener. Les principals novetats son que la creació de la T-usual, de 30 dies, que passarà a ser la nova targeta d’ús habitual, amb viatges il·limitats i amb una reducció del 25% respecte el preu de l’actual T-mes.

L’actual T-10 desapareix, la reemplaçarà la nova T-casual, una targeta unipersonal de 10 viatges que serà més cara, passarà dels 10,20 euros de l’actual T-10, als 11,35 de la T-Casual, per una zona.

La tercera targeta de nova creació pel  proper any és la T-grup, un títol multipersonal que, permetrà fer 70 viatges en 30 dies. Esta pensada perquè la facin servir grups, com ara escolars o esportius per exemple .

La T-jove, amb viatges il·limitats per als menors de 25 anys durant 90 dies, també reduirà el seu preu en un 25%.

El bitllet senzill,  per una zona,  puja 20 cèntims, per tant, costarà 2,40 euros.

Els bitllets que ja s’hagin adquirit o que es comprin fins al 31 de desembre d’aquest any seran vàlids fins el 29 de febrer.