La T-Blanca apuja el límit de la renda per arribar a més usuaris

Dels 23 punts i les 5 propostes de resolució que arriben en aquest ple avançat de desembre, tres dels dictàmens fan referència als nous preus que s’aplicaran a partir de l’1 de gener als serveis públics com el transport. L’empresa dels d’autobusos públics, TMESA, mantindrà el preu d’aquest any en la majoria de títols de transport. La principal novetat és que a la T-Blanca, la targeta per a discapacitats, pensionistes i jubilats, s’hi apuja el límit de la renda pel qual s’és beneficiari, fet que permetrà que més persones en puguin gaudir.

Les persones amb ingressos no superiors als 8.800 euros pagaran 5 euros per la targeta anual d’ús il·limitat. Les persones amb rendes superiors als 11.500 euros pagaran 10 euros, i 20 euros anuals aquelles rendes que superin els 14.000 euros.

Pel que fa als aparcaments soterrats, els gestionats per Egarvia mantindran el 2023 les mateixes tarifes que aquest any. Els aparcaments de la plaça Vella, la plaça del Doctor Robert i la plaça del Progrés, gestionats per SATSA, apujaran els preus en un 8,9 per cent als cotxes en rotació, i un 4 per cent als abonats. L’aparcament del Vapor Ventalló s’apujarà un 1,96 per cent per als cotxes en rotació, un 3,45 per als abonats a mitja jornada i un increment de l’1,64 per cent per als abonats les 24 hores. Finalment, els taxis proposen un increment del 5,51 per cent de mitjana en els preus dels seus serveis.

D’altra banda, en el ple d’aquest divendres hi arriben tres propostes de participació ciutadana que fan referència a l’assistència als discapacitats, al respecte per al col·lectiu ciclista a la via pública i als espais de lliure circulació de gossos.

Finalment, el ple aprovarà el Pla Local de Joventut, centrat en l’emancipació, l’empoderament i la cohesió social. Un gran pacte per l’emancipació del joves arribarà a principis d’any, dins de les 72 actuacions previstes destinades al jovent d’entre 16 i 35 anys.