La T-Hospital celebra el primer aniversari amb 12.650 títols venuts

Aquesta setmana ha fet un any que l’Ajuntament va posar en marxa la T-Hospital, un títol de transport que al llarg d’aquest període ha estat adquirit 12.650 vegades. Gairebé la meitat de targetes, 5.900, es van emetre durant el primer mes de funcionament. Fent balanç d’aquest primer aniversari i segons dades del mateix consistori, el perfil d’usuari és lleugerament més femení: el 53’39% de propietaris d’una T-Hospital són dones, pel 46’61% restant d’homes. Entre uns i altres, l’han utilitzada per a un total de 107.000 viatges, el que resulta en una mitjana de gairebé vuit trajectes i mig per targeta.

L’equip de govern fa una valoració positiva d’aquests resultats, tenint en compte que el seu funcionament s’ha vist especialment condicionat pels efectes de la pandèmia en els desplaçaments als centres de salut. De fet, si al mes de febrer la mitjana d’usuaris diaris de la T-Hospital en un dia feiner era de 731 terrassencs, al novembre va baixar fins a gairebé la meitat, 368.  Tot i això, segons la tinenta ‘alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, amb aquest servei el govern municipal ha aconseguit “donar resposta a una llarga reivindicació ciutadana, la de facilitar l’accés a aquest centre sanitari”, en referència a l’Hospital de Terrassa.

La T-Hospital permet utilitzar els autobusos urbans de TMESA per desplaçar-se a l’Hospital de Terrassa de manera gratuïta i il·limitada. El títol de transport es pot obtenir de manera telemàtica i també presencial, a l’Oficina de Mobilitat ubicada al número 9 del carrer d’Iscle Soler. Els tres requisits per obtenir-la són estar empadronat a la ciutat, no ser beneficiari ni de la T-Blanca ni de la T-16 i abonar 1€ en concepte d’alta al servei.