T Mobilitat Rodalies Renfe

La T-mobilitat ja està en marxa a la R4

La T-mobilitat, el nou sistema per viatjar a la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona , ja s’aplica a la R4. I és que aquesta setmana s’ha fet el següent pas en l’expansió gradual del nou sistema, fora de la zona de l’Àrea Metropolitana. Ja es pot utilitzar doncs, a les corones 2 i 3 de les línies de Rodalies de Catalunya. L’operador ferroviari ha incorporat al nou sistema de validació sense contacte totes les 35 estacions que es troben dins de les corones 2 i 3 del Sistema Tarifari Integrat.

Aquesta expansió de la T-mobilitat a la xarxa de Rodalies se suma a l’ampliació en les línies de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) en aquestes mateixes corones. D’aquesta manera, la T-mobilitat permet recórrer les tres primeres corones tarifàries de l’ATM de Barcelona. També ja es pot fer transbordament entre les xarxes dels dos operadors. A més, de tots els serveis de transport públic de la zona de tarifa metropolitana (36 municipis de l’AMB).

Les persones que vulguin anar més enllà de la corona 3, de moment, no podran optar per la T-mobilitat i hauran de seguir viatjant amb els títols magnètics. També ho hauran de seguir fent les que necessiten fer transbordaments a serveis de busos urbans o interurbans de les corones 2 i 3.

Canals de venda dels títols de 2 i 3 zones

La venda de títols de 2 i 3 zones s’obre als canals de comercialització oficial de la T-mobilitat a partir d’aquest dimarts. Es tracta de les màquines d’autovenda dels operadors Ferrocarrils, Rodalies i TRAM. Els webs de T-mobilitat i FGC, en el cas de compra de la targeta. Les aplicacions T-mobilitat i FGC T-mobilitat que estarà disponible properament. Els punts d’atenció de la xarxa de transport públic. Pel què fa als canals de venda de TMB (màquines d’autovenda, web TMB i TMB App) començaran a expedir els títols de 2 i 3 zones el  8 de juliol.

Nous punts d’atenció de Rodalies

Rodalies incorpora des d’aquesta setmana nous punts d’atenció preparats per dur a terme tràmits T-mobilitat,  a les estacions de Terrassa i Mataró. A Terrassa atendran de dilluns a divendres feiners, de 9 a 16.30h.

Aquests dos punts se sumen, doncs, als sis que Rodalies ja té oberts i preparats per a la T-mobilitat a la primera corona. En total, l’operador ferroviari ofereix a les persones usuàries vuit punts on fer tràmits del nou sistema.

[Foto: ATM]