El sociòleg Joan Estruch i la Fundació Prodis rebran la Creu de Sant Jordi

Prodis i el sociòleg Joan Estruch rebran la Creu de Sant Jordi segons ha anunciat aquest matí la portaveu del Govern, Meritxell Budó.

La Fundació Prodis rebrà el reconeixement amb motiu del seu 60è aniversari. L’entitat es va fundar al 1960 amb el nom d’Associació Terrassenca Prodisminuits, ATPD. Va néixer per oferir serveis educatius, assistencials, laborals i residencials a persones amb discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral o malaltia mental. El govern català reconeix a Prodis el seu compromís social i la tasca per la millora de la qualitat de vida del col·lectiu que atén.

També rebrà la Creu de Sant Jordi el sociòleg especialitzat en religió Joan Estruch, nascut a Barcelona el 1943 però que viu a Terrassa des de fa 15 anys. Se li reconeix haver contribuït a la construcció d’una sociologia de la religió a Catalunya, feta amb rigor científic i oberta als corrents internacionals”. Estruch va publicar, al maig de l’any passat, les seves memòries amb el títol ‘Crec Recordar’. El sociòleg ha traduït al català diverses obres clàssiques de temàtica religiosa.

Joan Estruch i Prodis formen part de la llista de 30 personalitats i 15 entitats que rebran la Creu de Sant Jordi en una cerimònia al Palau de la Generalitat pels volts de Sant Jordi

(Fotos: Biel Gómez Estruch / Prodis.cat)