La Taula de l’Aigua demana un organisme col·laboratiu que permeti la participació ciutadana en la gestió de l’aigua

La Taula de l’Aigua ha fet entrega aquest dimecres als responsables polítics municipals de les més de 8.300 signatures recollides en la campanya per la remunicipalització del servei d’aigua a Terrassa. Unes firmes que legitimen la seva lluita a favor d’una gestió pública.

L’entitat defensa el paper de la ciutadania en aquest procés i la mobilització que l’ha fet possible, així com el recolzament i compromís aconseguit per una àmplia majoria de les forces polítiques.

Ara la plataforma vol continuar avançant i aposta per un organisme autònom com a model de gestió, que incorpori l‘aplicació del dret públic. Reclamen la participació activa i efectiva de la ciutadania i la incorporació de diversos instruments de control i garantia del servei. També demanen que s’utilitzi la taxa com a mecanisme de recaptació enlloc de les tarifes.

La Taula de l’Aigua reivindica la creació d’un organisme col·laboratiu que permeti la participació ciutadana, política i tècnica, així com dels diferents agents socials. A més, exigeix la presència de representants de la ciutadania en el consell d’administració del nou model.