La tecnologia serveix per reforçar la memòria i enfortir els circuits neuronals de les persones grans

Tot i que podria semblar que la tecnologia i la gent gran no són compatibles per una qüestió generacional, el dia a dia, en nombrosos exemples, demostra que això no és cert. Sobretot a partir de la jubilació, aquestes aplicacions serveixen per sentir-se actius i actives, informar-se i comunicar-se, entretenir-se i connectar-se amb la família. Però les tauletes, els mòbils i les aplicacions també poden tenir altres finalitats: reforçar la memòria i enfortir els circuits neuronals.

El grup de Recerca Cervell, Cognició i Conducta del Consorci Sanitari de Terrassa desenvolupa des de fa 4 anys projectes que relacionen tecnologia i envelliment. De moment són treballs d’innovació i de recerca que s’estan provant amb usuaris i que després han d’arribar al mercat. Per informar a totes les persones que hi col·laboren dels resultats i dels propers projectes, aquest divendres s’ha celebrat una jornada titulada “Com pot ajudar la tecnologia a les persones grans?”.

Hi han assistit 160 persones, usuaris i familiars d’algun dels programes que el CST té en marxa per a gent gran amb oblits de memòria o deteriorament cognitiu lleu. En Joan Sallarés participa en el projecte Smart4DM finançat amb fons europeus. 1.300 persones ho estan provant a tot Europa, 400 del CST.

La jornada també ha servit per informar a totes les persones que col·laboren amb aquest grup de recerca dels propers programes. Un d’ells, T’activa, comptarà amb el suport de l’Ajuntament i busca la implicació de tota la ciutadania en una vida més saludable i la lluita contra la solitud no volguda.