La Temerària organitza una lectura col·lectiva de la sentència judicial a ‘la Manada’

La primera va ser la Llibreria Calders de Barcelona, i l’han seguit moltes altres. Entre elles, La Temerària, de Terrassa. Es tracta de llegir en veu alta fragments de la sentència judicial sobre el cas de ‘la Manada’. Són descripcions crues dels fets en els que es diu que la víctima tenia una “expressió relaxada”, que “participa del que fan els agressors”, que s’aprecia “excitació sexual” per part de la noia i en el que hi ha un debat sobre si té els ulls tancats o no per demostrar si realment té aversió al que està passant.

Per als organitzadors de l’acte, la lectura de tot plegat deixa en evidència la sentència i la ‘cultura de la violació’, que denuncien que segueix viva.

Després de la polèmica que ha generat la sentència, es vol posar en marxa una comissió d’experts per tal d’estudiar la reforma dels delictes sexuals en el codi penal.

A la lectura col·lectiva que s’ha fet davant la Temerària hi han participat diverses entitats i col·lectius feministes de la ciutat. Amb el lema ‘Prou cultura de la violació’, volen vehicular la indignació generada tenint continuïtat i anant més enllà dels propis fets.