La tempesta Glòria deixa a la comarca destrosses per valor de 6,2 milions d’euros

El Consell Comarcal valora en 6,2 milions d’euros els estralls provocats a la comarca per la tempesta Glòria. A Terrassa, la tercera ciutat de la comarca més afectada, els danys s’han quantificat en uns 600.000 euros. Aquestes xifres surten d’una primera estimació amb les dades aportades pels diferents ajuntaments del Vallès Occidental per poder tramitar els ajuts corresponents.

En total 18 municipis són els més afectats i els què han presentat l’informe de danys per el temporal. La població més afectada és Barberà del Vallès amb destrosses quantificades en 3,8 milions d’euros i amb greus desperfectes a l’espai públic. A Viladecavalls el segon municipi més afectat, els estralls del temporal costen 850.000 euros, sobretot pel camí d’accés a un centre sociosanitari.

A Sabadell les afectacions a parcs i jardins pugen a 240.000 euros, on també hauran de solucionar problemes amb l’enllumenat públic, equipaments municipals i esllevissades. A Sant Cugat la retirada d’arbres a l’espai públic i al medi natural costarà 170.000 euros. A Gallifa i Polinyà gairebé superen els 200.000 euros els danys provocats per la tempesta de fa quinze dies.

Danys per sota dels 30.000 euros hi ha Matadepera, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de la Moguda, Sentmenat i Rellinars. Poblacions com Castellbisbal, Ullastrell o Vacarisses que tot i patir alguns desperfectes a l’espai públic, no han presentat valoració econòmica. El Consell Comarcal tramitarà les sol•licituds a la Generalitat per si es poden aconseguir alguns ajuts.