La temporada de bany a les piscines municipals començarà el 17 de juliol

L’Ajuntament de Terrassa ja té preparada la desescalada per entrar a la fase 1 el proper dilluns 25 de maig, si és que finalment el govern central confirma la proposta de la Generalitat. Els serveis municipals aniran reobrint de mica en mica amb el 30% d’ocupació dels espais. Amb la fase 1 es preveu l’obertura de les Oficines d’Atenció Ciutadana amb cita prèvia; les oficines de la plaça Didó i la dels districtes 2, 5, 6 i 7.

A Funerària es podran omplir l’oratori i el temple a un terç de la capacitat i només sis persones a la sala de vetlla dels difunts.

Pel que fa als esports, durant la fase 1 obriran la Pista d’Atletisme i el Poliesportiu de la Maurina per a esports individuals i la resta d’espais s’obriran d’acord al Pla de desescalada.

Les diferents seccions del Museu de Terrassa, per la seva banda, anirn reobrint de forma progressiva entre el 3 i el 10 de juny.

Pel que fa al comerç, la voluntat és la d’obrir el Mercadal de Martí l’Humà, a Béjar, dimecres que ve amb les condicions necessàries que marca el reglament. Inicialment obrirà amb 36 parades.

Les piscines municipals, per la seva banda, no obriran pels volts de Sant Joan, com és habitual. L’Ajuntament ha retrassat l’inici de la temporada de bany al 17 de juliol, que s’allargarà fins a mitjans de setembre. La previsió és fer-ho amb aforaments reduïts, en dos torns de matí i tarda i sense vestuaris.

L’equip de govern ha fet una bona valoració del tancament d’alguns carrers aquest darrer cap de setmana per donar més espai als vianants. La mesura seguirà el proper dissabte i diumenge amb l’afegit dels carrers Núria i Ample, dos eixos comercials importants.

Ballart ha qualificat la tasca de l’Ajuntament durant aquests dos mesos d’estat d’alarma, “els més durs que es recorden a Terrassa”, de “clara i encertada”. Demana optimisme però també prudència en la nova fase de desescalada.

El consistori lliurarà 100.000 mascaretes a empreses de la ciutat i establirà un punt de distribució de mascaretes higièniques bàsiques al Casal Cívic del Vapor Gran. 20.000 es repartiran als usuaris dels autobusos mentre segueix la distribució a domicili.