La temporada de Música Clàssica amplia l’oferta infantil i familiar a l’Auditori

L’Auditori de Terrassa estrena nova temporada de Música Clàssica a la ciutat. La programació començarà el 5 de febrer i s’allargarà fins al mes de juny, amb més oferta infantil i familiar amb el Terrassa Clàssics Kids, amb un concert mensual. Durant els propers mesos la Música Clàssica serà la protagonista a l’Auditori amb una programació variada que amplia l’oferta per al públic familiar i infantil.

D’altra banda dins la programació destaquen alguns dels noms més rellevants del panorama musical local, com la soprano Anna Farrés, la trombonista Laura Guillén o el baríton Pau Camero. La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, explica que «s’ha treballat per una programació potent i atractiva amb una àmplia varietat de gèneres i estils. A més hem fet una aposta important pels nous públics ampliant i reforçant la programació infantil i familiar. En definitiva cinc mesos de música clàssica a l’Auditori amb una programació àmplia, variada, de qualitat i accessible per a tothom».

La temporada de Música Clàssica de Terrassa s’iniciarà a l’Auditori el diumenge 5 de febrer amb un espectacle adreçat especialment al públic familiar. Es tracta de «Pere i el Llop» de Serguéi Prokófiev, a càrrec del Ballet Contemporani de Catalunya. Una proposta que combina dansa, música i teatre per configurar uns components visuals atractius i dinàmics per captivar l’audiència des de l’inici i fins el final. Un espectacle en format conte que busca constantment la complicitat i la participació del públic. Diumenge 19 de febrer l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 sota la direcció de Quim Térmens oferirà el concert «Una Nit a la Suite» en el que s’interpretaran peces de Telemann, Janacek o Herrmann, entre d’altres.

L’OCT 48, resident de l’Auditori, serà de nou protagonista de la programació del Terrassa Música Clàssica el diumenge 26 de març amb l’espectacle “Mirades” amb un programa que inclou la «Suite Holdberg» d’Edvard Grieg o les «Variacions sobre un tema de Frescobaldi» d’Aleksander Tasmann. Unes obres inspirades en personatges antics i els sons que els acompanyaven. Diumenge 5 de març, el Terrassa Clàssics Kids torna a l’Auditori amb la seva proposta mensual amb l’espectacle «Emocionari» a càrrec de Sol Negre. Un concert en què el públic treballarà continguts musicals i emocionals que van de la tristesa a l’alegria passant per la ràbia o l’enamorament a través de la música.

El migdia del diumenge 2 d’abril, el Terrassa Clàssics Kids proposa un format de conferència-concert en què l’artista Xavi Lozano presentarà l’espectacle «Solo» que ens proposa un diàleg enginyós i intel·ligent amb el públic, on no faltaran la ironia i el bon humor i en el qual l’artista mostrarà com podem trobar la música en objectes quotidians que veiem de forma habitual, però que no sempre sentim. El mateix diumenge 2 d’abril, a partir de les 18 h, l’Auditori de Terrassa acollirà el concert «Malvats, místics i seductors». Un espectacle operístic que mostrarà al públic algunes de les pàgines líriques més famoses protagonitzades per les veus greus de baix i baríton, de la mà de dos intèrprets de la talla de Carlos Daza i Juan Carlos Esteve, acompanyats d’Andrea Álvarez al piano i de Jordi Maddaleno com a presentador.

La diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 oferirà l’espectacle: «Cau de llunes / a Maria Mercè Marçal». Un concert amb què l’OCT48, de la mà de l’actriu Anna Ycobalzeta, s’aproxima a la figura de la poeta, narradora, editora, mestre i activista cultural i feminista, Maria Mercè Marçal a través dels seus poemaris i de músiques de compositors com Agustí Borgunyó, Joaquim Serra o Moisès Bertran. El diumenge 7 de maig, a les 12 h, el Terrassa Clàssics Kids ofereix l’espectacle «Un Gulliver Violinista».

Aventures i música barroca per a tota la família a càrrec de Symbiotic Ensemble. Un espectacle en què Lemuel Gulliver, a través dels seus viatges aprèn sobre la relativitat de les coses, sobre la importància de la mirada amb què s’aprecia tot plegat i, el més important, sobre un mateix. El diumenge 21 de maig, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 tornarà a l’escenari de l’Auditori acompanyada de la Coral Polifònica de Vilafranca amb David Hernández Urpí a la direcció per interpretar «K427 / La Gran Missa de W.A. Mozart» Una obra estrenada l’octubre del 1783 al monestir de Sant Pere de Salzburg, en la qual Mozart s’allunyà de l’estil galant imperant cercant una profunditat més gran en el seu contingut musical.

Diumenge 4 de juny, l’Auditori de Terrassa acollirà l’espectacle «The Telephone». Una òpera de butxaca en un únic acte obra de Gian Carlo Menotti. Es tracta d’una breu comèdia romàntica, amb un missatge molt actual: la felicitat la tenim davant nostre i a l’abast, i no dins la pantalla d’un mòbil. L’obra compta amb les interpretacions entre d’altres de la soprano Anna Farrés, el baríton Pau Camero, l’actriu Elisabet Manich, l’actor Tommaso Ricci o la pianista Berta Brull. El 24 de juny serà el torn de l’espectacle «Paisatges sonors» a càrrec d’Aquila Quartet.

Una proposta musical que proposa al públic un viatge per diferents paisatges sonors que transportin a l’audiència a mons mitològics i fantàstics, realitzant un recorregut que ens porta des de la mitologia grega fins a les muntanyes escoceses. Aquila Quartet és un quartet de trombons internacional, jove i dinàmic establert a La Haia i format per la terrassenca Laura Guillén Alcaraz, el portugués José Ferreira Dias, el trombonista escocès Andrew MacLeod i el nord-americà Hallgrímur Helgi Hauksson.

La programació de la temporada de Música Clàssica de Terrassa finalitzarà el diumenge 25 de juny a les 12 h amb l’espectacle didàctic «Les quatre estacions» inclòs dins el Terrassa Clàssic Kids i que gira entorn a la coneguda obra del compositor italià. Sobre l’escenari, un Vivaldi ja retirat, explica tots els secrets al voltant de les Quatre Estacions, des dels elements descriptius al paper dels instruments, alternant el seu monòleg amb les intervencions de l’orquestra que il·lustra els pensaments i les idees de Vivaldi interpretant cada un dels moviments dels 4 concerts.