La terrassenca Estel Rius crea un Instagram sobre la rosàcia per combatre les pressions estètiques

La terrassenca Estel Rius va decidir tancar el seu compte personal d’Instagram, cansada d’aguantar la pressió dels cànons de bellesa a les xarxes. I és que des de fa 6 anys pateix rosàcia, una malaltia crònica inflamatòria que afecta principalment a la pell de la cara. Després d’un temps de reflexió, enlloc de causar-li un complex estètic, aquest fet la va animar a crear un nou compte d’Instagram, aquest cop amb l’objectiu de donar a conèixer la seva afectació i normalitzar-la entre les persones que la pateixen.

En només un mes i mig, el compte de rosacea.story ja té gairebé un miler de seguidors, amb perfils procedents de tot el món. Davant d’un tema universal com aquest, l’Estel va decidir fer les seves publicacions en anglès per tal d’arribar a totes aquelles persones amb ganes d’expressar les seves preocupacions estètiques.

Aquesta egarenca de 25 anys amb estudis d’Integració i Educació Social, assenyala la importància de la psicologia per acceptar-se a un mateix davant d’una societat que sovint dóna a l’aspecte físic un protagonisme excessiu.