La terrassenca Júlia de la Rosa ha participat com a jurat al festival coreà de cinema Biky

La Júlia de la Rosa, estudiant de primer d’ESO a l’Institut Terrassa i amant del piano, ha pogut participar com a jurat en el Festival Internacional de Cinema Infantil i Juvenil de Busan. És el premi que ha obtingut després de guanyar un concurs de dibuix impulsat per aquest certamen i en el que han participat els centres educatius de Terrassa, gràcies a l’impuls de la Terrassa City Of Film com a Ciutat Creativa de la UNESCO.

L’Institut Terrassa va presentar tres il·lustracions, la de la Júlia va quedar seleccionada i posteriorment va ser guanyadora a la ciutat per formar part del póster oficial del festival. El dibuix de la Júlia forma part d’un collage fet amb tots els treballs finalistes.

La Júlia i la seva mare, amb qui ha viatjat a Busan, se senten molt satisfetes per l’experiència viscuda a Corea, asseguren que han descobert un munt de coses que desconeixien d’aquest país i del món dels festivals de cinema.

El Biky, nom popular amb què es coneix aquest certamen, és l’únic festival mundial de pel·lícules infantils a Corea i ofereix un interessant terreny per a l’educació en arts visuals. Aquest fet atreu l’atenció de cineastes d’arreu del món.