La terrassenca Paula Leitón, millor boia a Budapest i dins l’equip ideal de waterpolo femení al Mundial

La terrassenca Paula Leitón no podia tenir millor debut en un Campionat del Món. La boia del CN Sabadell ha estat nomenada millor boia a Budapest i, a més, ha estat inclosa dins l’equip ideal femení, després de la votació realitzada pels mitjans de comunicació desplaçats a Hongria. En aquest set ideal també hi apareix la portera Laura Ester, la nord-americana Madeline Musselman (escollida millor jugadora del torneig), Roberta Bianconi (Itàlia), Monika Eggens (Canadà), Rachel Fattal (Estats Units) i Rita Kesztheleyi (Hongria).

La distinció a Leitón va acompanyada de la plata aconseguida per la selecció espanyola a Budapest, en una final en la qual Estats Units va ser molt superior (13-6). L’egarenca s’incorporarà aquest dimarts 1 d’agost, amb la seva companya, la també terrassenca Sandra Domene, als entrenaments de la selecció espanyola juvenil per preparar el Campionat d’Europa de Novi Sad (Sèrbia).

Subcampionat per a Domene

Per la seva banda Domene, de 17 anys, s’ha fet amb un lloc de privilegi en la història del club egarenc, al convertir-se en la primera waterpolista en penjar-se una medalla en un mundial absolut. Domene ha obtingut l’èxit més rellevant de la seva carrera de forma precoç, ja que va entrar a darrera hora a la convocatòria per la lesió de Maria Elena Sánchez.

A l’ombra de Laura Ester, titular indiscutible i escollida millor portera de la competició, Domene va disposar de minuts en el partit de la primera fase contra Sud-àfrica, matx que va suposar el seu debut amb la selecció absoluta espanyola en partit oficial. També s’ha penjat la medalla de plata el tècnic egarenc Jordi Valls, ajudant de Miki Oca a la selecció.