“La totxana solidària”, campanya de micromecenatge per acabar la nova seu d’AVAN

De mica en mica s’omple de pica i totxana a totxana es construeix una nova seu. Així ho creu la Fundació AVAN (Associació Vallès Amics de la Neurologia), una entitat sense ànim de lucre que ofereix suport integral a persones amb malalties neurològiques i les seves famílies des de fa 30 anys.

Acaben de posar en marxa una campanya de captació de fons que es diu «la totxana solidària». Aquests blocs d’argila fets pels usuaris i usuàries són  clauers i es poden adquirir fent un donatiu de 10 euros.

Les aportacions han de servir per donar un impuls definitiu a la rehabilitació de la nau Pont , Aurell i Armengol, al carrer Sant Francesc, 71, i convertir-la en el nou centre d’AVAN a Terrassa.

Els clauers es troben a la seu d’AVAN, a la pàgina web i a les parades informatives que hi haurà a nombroses activitats seves i d’altres entitats socials, culturals i esportives al llarg de tot l’any. També es pot fer la donació a través del número de Bizum 06450. Ve amb codi QR amb fotos de com avancen les obres de la nova seu.

La nau ha estat cedida per l’Ajuntament per un termini de 50 anys. L’any passat es va fer la rehabilitació de l’estructura i aquest any s’ha de condicionar l’interior. Al 2024 hauria d’entrar en funcionament. El pressupost total és de 2,5 milions d’euros.

Actualment l’AVAN ocupa una part del centre cívic Avel·lí Estrenjer però la nova seu els permetrà ampliar serveis i triplicar els usuaris, partint del miler actual anual.

La campanya de micromecenatge és també el tret de sortida dels actes del 30è aniversari. L’AVAN vol més presència al carrer, difondre els seus serveis i arribar a tots els possibles usuaris i usuàries. Pels volts del 17 de juny, la data concreta de la commemoració, es programarà l’acte central del calendari d’actes.

L’Alzheimer, el Parkinson, l’esclerosi múltiple o les demències són la tercera causa de mort i la primera de dependència a la nostra societat. 1 de cada 3 persones es pot veure afectada i l’augment de l’esperança de vida incrementa les probabilitats.

Avan Totxanes Solidàries

Avan Totxanes Solidàries 2

Nova Seu D'avan 6 Nova Seu D'avan 5 Nova Seu D'avan 4 Nova Seu D'avan 3 Nova Seu D'avan 2 Nova Seu D'avan 1