La tradició del tortell de Reis es manté malgrat que les trobades familiars seran molt limitades

Aquests dies les pastisseries no donen a l’abast elaborant el tradicional tortell de Reis, que posen punt final a les festes un cop oberts els regals. El mestre artesà Joan Saez, de la pastisseria Yummy del carrer Colom, és ja un expert en l’elaboració d’aquest dolç imprescindible el dia de Reis. En fa de tres mides .

Un cop fermentada la massa, s’hi afegeix la fruita confitada i es cou al forn. Un cop cuit es parteix per la meitat, es col·loquen les figures i la fava i es farceix. El de nata és el més demanat, seguit del de crema, el de trufa i el de massapà. Un bon brioix ben aromatitzat i la manera de treballar artesanal són claus per aconseguir un bon tortell de Reis.

Encara que el tortell és el dolç del dia de Reis per excel·lència, el carbó també té la seva demanda. La textura volcànica s’aconsegueix quan un colorant negre fet a base d’ou entra en contacte amb sucre bullit a 120 graus.