‘La Traviata’ exhaureix les localitats al Principal

És la cançó més coneguda de la popular òpera de Giuseppe Verdi, La Traviata. Aquest cap de setmana s’ha representat en dues sessions i amb totes les entrades venudes, al Teatre Principal. Una versió de l’Associació d’Amics de l’Òpera i Sarsuela de Terrassa que aquest any ha encetat amb aquest muntatge la programació municipal del cicle de música clàssica. L’entitat ha comptat amb l’Orquestra Simfònica Terrassa 48, el Cor de l’Associació i la col•laboració de reconeguts cantants en els papers principals. I tots, dirigits per Joan Manau Valor.

Com tot muntatge que vulgui destacar, La Traviata es va estrenar amb escàndol i fracàs de públic, un mes de març de 1853 al Teatre La Fenice de Venècia. El públic burgès de l’època no acceptava veure una prostituta com a protagonista de l’escena, ni tampoc veure’s a ells mateixos representats d’alt d’un escenari. La temàtica continua sent actual. La prostitució continua movent molts diners arreu del món i la discriminació de la dona encara no s’ha erradicat malgrat els avenços.

La història gira al voltant de la independència de Violetta gràcies a la seva professió, i de la reacció d’una societat obsoleta per acceptar els desafiaments de qui ha trencat les normes socials. Verdi va saber compondre una música meravellosa que alhora denunciava una societat hipòcrita. Canal Terrassa emetrà la versió íntegre d’una de les sessions que s’han fet aquest cap de setmana al Principal, gràcies a una col•laboració amb la Universitat Politècnica. Els alumnes d’Enginyeria de Telecomunicacions d’imatge i so i Produccions Audiovisuals, han gravat i realitzat un especial televisiu que es podrà veure pròximament.