La Trobada convida a conèixer el projecte Novè per trencar estigmes de la salut mental

Els psiquiatres diuen que el pitjor pacient és aquell que no ve a la consulta. Sobretot, per no voler curar-se i pel mal que inconscientment pot fer a les seves famílies. I per què no volen anar a la consulta? Aquesta pregunta pot tenir moltes respostes, però n’hi ha una de generalitzada i preocupant, que és la que ens toca a tots: l’estigmatització social.

Aquest dimarts 30 de maig el dinar-tertúlia de La Trobada es vol convertir en un altaveu per al projecte Novè. Liderat per Xavier Alonso i Jacint Peris, “Els caçadors de malalties mentals ocultes”. La seva tasca consta en identificar les famílies que tenen a casa una persona amb alguna alteració mental que no vol ser tractada. Aquestes persones creuen que ningú els pot ajudar i que no tenen cap problema.

Des de La Trobada volen donar a conèixer aquest projecte i per això conviden la ciutadania a participar del debat i la tertúlia que es generarà sobre salut mental. El projecte, que forma part de l’Associació pel Suport a Persones amb Discapacitat Mental (ASPEDIM), treballa al costat de les famílies, ja que una sobreprotecció d’aquestes fa que s’aïlli encara més al pacient: “Moltes vegades la primera fase és aconseguir que la família vegi que la situació està enquistada i no canviarà per si sola si no hi ha un tractament. Això, de vegades costa molt esforç”, avisa Alonso.

La cita és aquest dimarts 30 de maig, a les 13:30h (la tertúlia s’acabarà a les 16h). El preu del menú és de 8,90€ (l’habitual del menú del temps). El restaurant La Trobada està ubicat al carrer Teatre, 4, 1r, de Terrassa. L’aforament està limitat i cal fer reserva obligatòria.