La Trobada es reconverteix en un centre de formació

El projecte comunitari de reincersió laboral La Trobada, el desaparegut restaurant instal•lat al local de Els Minyons, es reinventa en un nou espai, aquest cop tancat al públic, al carrer de Pere de Fizes, al barri de Sant Pere. L’Associació Local d’Entitats per a la Inclusió, ALEI, reconverteix el desaparegut restaurant en un centre de formació d’hostaleria per empoderar a les persones amb risc d’exclusió social. En aquests espais es farà formació en cuina i s’organitzaran nous tallers i activitats sempre encaminades a la inclusió laboral.

Aquest dimarts s’ha fet la presentació pública del local on també s’ha recordat alguns dels projectes fets per ALEI des de la seva creació l’any 1999. Per l’ALEI aquest nou espai representa adaptar-se a les noves circumstàncies i donar resposta a les necessitats socials, sempre a l’entorn de les persones que més ho necessiten. Això els ha portat a modificar el projecte del restaurant que va tancar, però mantenint el principal objectiu que és donar una sortida laboral a les persones amb risc d’exclusió.

L’antiga Trobada va obrir el 2013 i va beneficiar a unes 300 persones que van arribar a servir 5.700 menús en un any, uns 25 àpats diaris. La nova etapa de La Trobada continua apostant per donar eines a les persones en risc d’exclusió per millorar la seva situació, continuant en el sector de l’hostaleria que facilita el coneixement i permet desenvolupar diferents habilitats.