La UAB i la Secundària busquen bacteris per a nous antibiòtics

Uns 23 alumnes de Primer de Batxillerat Científic i de Quart d’ESO de l’Institut Les Aimerigues participen d’un projecte amb la Universitat Autònoma per trobar nous microorganismes productors d’antibiòtics. Una seixantena d’estudiants de Microbiològia de la Universitat de Bellaterra s’han repartit entre 15 instituts de Secundària, tres dels quals a Terrassa, per experimentar en la recerca de bacteris capaços de frenar malalties.

El projecte s’emmarca en una iniciativa de la Universitat de Yale i amb la participació de 12 països que també vol fomentar les vocacions científiques entre els joves a la recerca de productors de nous antibiòtics. Sessions com la d’aquest dimecres a l’Institut de Les Aimerigues també es faran en dos instituts més de Terrassa gràcies al suport voluntari i a la curiositat de l’alumnat de Biologia entre d’altres carreres similars.

Avui s’han detectat nous microorganismes capaços de fer front a bacteris patològics. Aquests bacteris aïllats formaran part d’una col•lecció de la Universitat Autònoma a disposició de qualsevol investigador que el vulgui estudiar posteriorment.