La UAB reconeix Terrassa per la seva transparència institucional

L’Ajuntament de Terrassa és una de les 122 adminstracions catalanes que les seves webs han estat distingides amb el segell de transparència, Infoparticipa, un guardó que atorga un grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona. El Vallès Occidental també forma part dels sis Consells Comarcals que obtenen aquesta distinció. També han estat reconegudes les tres Diputacions de Barcelona, Girona i Tarragona.

Quan la situació sanitària ho permeti el Segell será lliurat als premiats en un acte institucional. A la Comissió Informativa de Transparència, celebrada aquest dimarts, s’ha donat compte del premi que aquest any ha obtingut el 100 per cent de puntuació. Una evolució a l’alça que l’Ajuntament ha experimentat en els darrers anys. Dels 113 ajuntaments reconeguts, només 36, com el de Terrassa, han obtingut el 100 per cent d’indicadors positius.

Un reconeixement, s’ha dit des de la Comissió, a la bona feina que es fa durant tot l’any en matèria d’informació i transparència institucional cap a la ciutadania. El segell Infoparticipa s’atorga a partir de 48 indicadors establerts i que es basen en la Llei de Transparència del 2013. I es dona a les poblacions que tenen més valors positius en funció de la seva població. En general, les dades d’aquesta setena edició confirmen una evolució positiva sostinguda però lenta al llarg dels anys. Dels 947 municipis catalans només el 12 per cent assoleix aquesta distinció.