La UE equipara el contracte temporal al fix en la readmissió de treballadors acomiadats de forma improcedent

El jutjat social número 2 de Terrassa ha demanat ajut al Tribunal de Justícia de la UE en un litigi que enfronta una infermera amb el Consorci Sanitari. La treballadora, considerada personal temporal del sector públic, va ser acomiadada i ho va denunciar. El jutjat local va plantejar el cas a la institució de Luxemburg.

L’advocada general alemanya, Juliane Kokott, considera discriminatori que un treballador temporal del sector públic no tingui dret a ser readmès (només indemnitzat) en cas de finalització improcedent de la seva relació laboral mentre que els treballadors públics fixos sí tenen aquest dret. Les seves recomanacions no són vinculats però els jutges europeus les tenen en compte quan redacten sentències i podria ser l’impuls definitiu a l’equiparació dels drets dels treballadors temporals i fixos de l’administració i acabar amb aquesta dualitat a Espanya.

Kokott precisa que la qüestió de si l’acomiadament de la infermera és o no improcedent l’ha de resoldre un jutge nacional. Si finalment es declara que és un acomiadament il•legal, la jutgessa alemanya diu que la infermera podrà invocar – com un treballador públic fix- el seu dret a ser readmesa.

El sindicat CC.OO. ja ha dit que les conclusions de l’advocada general van en la direcció correcta i afegeix que hauria de ser el treballador acomiadat injustament, i no l’empresa, qui hauria de decidir si és readmès o indemnitzat.