La UE Sant Andreu, rival del Terrassa FC al play-off exprés d’ascens a Segona “B”

Aquest dimecres la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha fet oficial en un comunicat la seva proposta per a la resolució de les competicions no professionals, entre elles la Tercera Divisió, després de la reunió que ha mantingut el seu president, Luis Rubiales, en la comissió de presidents territorials. Es confirma la finalització de les competicions regulars sense descensos i un play-off exprés, subjecte a l’evolució de la pandèmia i a les recomanacions de les autoritats sanitàries. La Comissió Delegada de la RFEF ho aprovarà en les properes hores.

No hi ha dates previstes oficialment, però sí que aquesta fase final es jugarà en dos caps de setmana consecutius (es parla del 10 al 30 de juliol) entre els quatre primers de cada grup. En el cinquè, el català, disputarien la promoció el CE L’Hospitalet, el Terrassa FC, la UE Sant Andreu i el CE Europa. El play-off l’organitzarà cada federació territorial en una seu neutral, sense públic i a un sol partit en cada eliminatòria, assegurant un ascens per grup.

El primer s’enfrontaria al quart i el segon amb el tercer, és a dir, el conjunt de Xevi Molist, com a segon, es veuria les cares amb els quadribarrats, mentre que els riberencs jugarien contra els escapulats. En cas d’empat en l’eliminatòria terrassista, el quadre egarenc accediria a la final per la seva millor classificació en aturar-se la competició. En el precedent de lliga d’aquesta temporada, el Terrassa FC va empatar a 2 al Narcís Sala, mentre que el partit a l’Olímpic hagués tancat la competició. Una final contra l’Europa, en cas d’empat, beneficiaria els de Molist per pujar a Segona “B”, però si és l’Hospitalet l’altra finalista estarien obligats a guanyar.

Entre les novetats que també aprovarà la Comissió Delegada, s’inclouen un grup més la temporada vinent a la Segona “B”, passant de quatre a cinc, amb 20 equips cadascun, i una nova categoria entre Segona i Segona “B”, però de cara a la temporada 2021-2022. Aquesta categoria tindrà 40 equips dividits en dos grups de 20.