La UGT demana el trasllat dels avis confinats als hospitals de referència

La UGT reclama la intervenció urgent de la Inspecció de Treball a totes les residències d’avis del Vallès per conèixer la situació real dels treballadors, després de l’aplicació de les mesures preventives acordades amb el Servei Català de la Salut per fer front a la pandèmia. També s’hauria de saber el nivell assistencial que s’està donant a les residències. Per això el sindicat reclama que es traslladin als hospitals de referència a tots aquells residents diagnosticats de Covid-19, actualment aïllats a les llars d’avis.

Per a la UGT en un moment on la capacitat assistencial dels hospitals ha millorat, els avis tenen dret a una atenció de qualitat i individualitzada, i mentrestant permetre la desinfecció de les llars i acabar amb la cadena de contagis tant per a residents com per als treballadors. El sindicat critica les retallades que en els darrers anys ha patit el sistema sanitari que ara han quedat al descobert amb la crisi del coronavirus. UGT considera que ara és el moment d’enfortir els serveis públics pel benestar de les persones amb els recursos necessaris que, diuen, es mereix la ciutadania.

La UGT diu que si no s’haguessin fet aquestes retallades, els treballadors del sistema sanitari no patirien l’actual nivell d’estrés, ni el risc de contagi. El sindicat recorda que fa molt temps que denuncien les conseqüències de la política de retallades dels darrers anys i per això demanen una actuació rápida i eficaç de l’administració com a homenatge a tots els avis que han perdut la vida. I preservar així la salut dels treballadors que pugin fer la seva feina amb les millors de les condicions.