La UGT denuncia que l’equip de govern no compleix el compromís de municipalitzar el servei de menjador

El sindicat UGT denuncia que l’equip de govern de l’Ajuntament de Terrassa no compleix el compromís de municipalitzar el servei de menjador. “Rebutjem“, explica, “la manca de voluntat per tal de trobar el consens necessari amb la part social per elaborar el Plec de condicions de la gestió unificada dels menjadors escolars de Terrassa“.

El sindicat diu que es va reunir amb el govern municipal el 2019 per tractar aquest tema, però que posteriorment es va “assabentar pels mitjans de comunicació que els números no sortien i que aquesta opció no era viable“. La UGT relata que va demanar una nova reunió però se’lls va donar data tres mesos més tard. “Ens escolten però ja no hi ha res a fer: les propostes de la part social no estaven al plec, no els van importar les millores que demanàvem per garantir la qualitat laboral de la plantilla ila repercussió al servei és evident“.

Les propostes aportades per la part social van ser:
– Ràtio per ral personal de cuina, cuiners i cuineres i ASLS.
– No empreses multiserveis.
– Conveni d’aplicació de restauració social per a tot el personal.
– Aplicar la sentència que hi ha pel conflicte col·lectiu qeu actualment es troba al TSJ amb el recurs de cassació encara no resolt. Si fos favorable als treballadors i treballadores, hauria d’aplicar-se a tot Terrassa.
– Reforç per l’alumnat NESE.

La UGT denuncia que l’Ajuntament té un doble discurs: “D’una banda, aposta pels serveis de qualitat. De l’altra, no treballen aquesta aposta a fons i no pregunten al personal per saber les mancances estructurals d’un servei especialment sensible pel fet de tractar amb infants“.