La UGT reclama uns serveis sanitaris del segle XXI per fer front a una crisi com l’actual

La UGT enceta una campanya per signar un manifest per a la defensa d’uns serveis sanitaris del segle XXI. L’objectiu és fer arribar aquest consens ciutadà als responsables polítics de cada administrció i aconseguir una sanitat pública a l’alçada de les necessitats i no haver de fer front a un rebrot de l’emergència amb uns serveis precaris. Per això la secció sindical reclama unes condicions laborals dignes, amb recursos materials i humans suficients per atendre als pacients amb dignitat, amb equips de protecció individuals adequats i les retribucions salarials adequades a la professió

L’organització sindical fa una crida a transformar els aplaudiments en compromís social i insta als ciutadans a lluitar per uns serveis públics de qualitat i universals que donin resposta adequada en moments difícils com els actuals. El sindicat considera que no és acceptable, en un dels països més desenvolupats de l’Europa occidental, atendre una emergència sanitària com la del coronavirus amb uns serveis sanitaris i socionatitaris amb unes condicions precàries. L’organització atribueix aquesta precarietat a les retallades i a la privatització que els treballadors sanitaris han denunciat reiteradament.

No pot ser que les “seves deficiènies les hàgim de suplir els professionals sanitaris multiplicant per molt les nostres càrregues de treball i fent-lo en condicions lamentables, posant en risc les nostres vides, i el que és més greu, posant en perill la vida de les nostres famílies”. En un comunicat, el sindicat conclou que el nostre sistema sanitari no està preparat per afrontar les necessitats d’un món globalitzat i interconnectat. I alerten d’un previsible rebrot però que no dubten en fer-hi front amb “el cansament físic i psicològic que fins avui hem patit”.