Acreditació de la Sociedad de Neumología y Cirugía Torácica per a pneumologia pediàtrica del CST

La Unitat de Pneumologia Pediàtrica del Consorci Sanitari de Terrassa ha rebut la certificació com a Unitat Bàsica atorgada per la Comissió Avaluadora del Comitè d’Acreditació de les Unitats Assistencials de Pneumología Pediàtrica de la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR).

Aquesta acreditació certifica la qualitat del servei prestat en l’abordatge dels pacients pediàtrics amb patologies respiratòries, complint amb un conjunt d’estandards establerts que avalen l’estructura, els recursos, l’activitat assistencial i l’activitat docent i investigadora. L’assoliment de l’acreditació ha estat possible gràcies a la col·laboració interdisciplinària de tots els professionals de la Unitat i al Departament de Qualitat i Seguretat del Pacient del CST.

Sota la coordinació de la Dra. Marta Mumany, la Unitat de Pneumologia Pediàtrica forma part del Servei de Pediatria liderat pel Dr. Abel Martínez. Des del seu inici l’any 2010 la unitat ha ofert una àmplia gamma d’activitats assistencials destinades a millorar la qualitat de vida dels nens i joves fins als 18 anys amb diverses patologies respiratòries com ara asma bronquial, sibilàncies recurrents, pneumònies de repetició, tos crònica, bronquièctasis, bronquiolitis obliterant i malformacions congènites pulmonars.

La Unitat proporciona atenció mèdica integral, fomentant la col·laboració i comunicació amb altres professionals de diverses especialitats clíniques, incloent Pneumologia d’adults, Al·lergologia, Rehabilitació, ORL, altres especialitats pediàtriques i l’àmbit d’Atenció Primària. A través de tècniques diagnòstiques i terapèutiques es realitza també l’estudi de la funció pulmonar en pediatria, promovent la prevenció i educació sanitària per assegurar la millor salut respiratòria dels pacients pediàtrics.

Aquest reconeixement per part de SEPAR reforça el compromís del CST amb l’excel·lència en la cura de la salut infantil, destacant la seva dedicació contínua a la investigació i l’educació en Pneumologia Pediàtrica.