La UPC de Terrassa acollirà el simposi internacional de referència en l’àmbit espacial

La Universitat Politècnica organitzarà a la primavera del 2021, el 4t Symposium on Space Educational Activities, (SSEA), el primer cop que el simposi que promou l’Agència Espacial Europea (ESA), se celebri a Espanya. L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) participarà activament en l’esdeveniment, amb el professor Miquel Sureda al capdavant i que portarà a Barcelona 300 estudiants, educadors i professionals de tot el món.

Des de la seva primera edició el Simposi s’ha erigit com a referent del sector on es discuteix l’estat actual i el futur de les activitats educatives espacials a Europa i al món. Amb la tria de la UPC entre moltes d’altres universitats, el centre català es continua posicionant com a punter a escala internacional en l’àmbit espacial. L’SSEA 2021 estarà organitzat per tres escoles de la UPC dedicades a la formació i la recerca espacial com són l’ESEIAAT de Terrassa, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicacions de Barcelona i el centre de Castelldefels. Tot i que la major part es farà a Barcelona també es faran activitats a Terrassa que es concretaran en els pròxims mesos.

La trobada comptarà amb el suport i la col•laboració d’institucions, centres i empreses del sector. El simposi que es farà els dies 21 al 23 d’abril se centra en activitats educatives donant l’oportunitat de compartir resultats i experiències. Es preveu que atragui a educadors i estudiants universitaris així com a responsables de projectes que faran de pont entre les activitats de secundària i batxillerat amb la universitat. També comptarà amb empreses locals i europees interessades en la preparació de la propera generació de científics i enginyers espacials.