La UPC organitza el primer Congrés Internacional d’Aigua i Sostenibilitat

En ple debat sobre la gestió de l’aigua a Terrassa, la UPC celebrarà, els dies 26 i 27, el primer Congrés Internacional d’Aigua i Sostenibilitat.

S’explicaran models de transició municipal en la gestió de l’aigua a partir de les experiències d’un municipi petit, Arenys de Mar, una capital espanyola, Valladolid, i una gran capital europea, París, un model a seguir per a moltes ciutats. També s’hi exposaran els casos de Terrassa i Barcelona, on els ajuntaments tenen litigis amb l’empresa concessionària.

A banda de la taula rodona inaugural amb les experiències de diversos municipis, durant el congrés es faran dues sessions plenàries: una sobre tractament d’aigua i sostenibilitat ambiental i l’altra sobre remunicipalitzacio i reutilització de l’aigua.

També hi haurà sessions paral·leles en matèria d’aigua sobre ciència, cooperació, educació i models de gestió.

El congrés va destinat sobretot a docents, investigadors i professionals però les sessions plenàries estan obertes al públic general.

Un cop acabi el congrés es publicarà un resum de cadascuna de les sessions i algunes treballs exposats es publicaran en revistes especialitzades.

Aquesta serà la primera edició del Congrés Internacional d’Aigua i Sostenibilitat que es celebrarà cada dos anys. La propera es podria celebrar a València o a Madrid.