La UPC posiciona Terrassa com un dels motors d’innovació tecnològica a Catalunya

Els 29 grups d’R+D integrats per professors i investigadors de les tres escoles de la UPC a Terrassa i de l’INTEXTER conformen un dels principals motors d’innovació tecnològica de Catalunya. Així es desprèn de les xifres del Centre de Transferència i Tecnologia de la UPC i de la memòria anual que elabora l’Àrea de Recerca Desenvolupament i Innovació de la UPC. A la llum d’aquests informes, la Universitat Politècnica de Catalunya-Barcelona Tech (UPC) va captar 20 milions d’euros el 2022 en projectes i contractes desenvolupats per grups de R+D de Terrassa.

Els 29 grups de recerca universitària que treballen a Terrassa es consoliden com un dels actius més importants del país per a la innovació tecnològica a Catalunya i a la UPC. Així ho demostren les xifres de tancament de l’exercici de 2022 del Centre de Transferència de Tecnologia de la UPC, amb una captació de rècord de 20 milions d’euros corresponent a projectes de recerca nacionals, internacionals i contractes amb empreses. Aquesta xifra dobla la mitjana obtinguda els darrers sis anys establerta en 10 milions d’euros.

Els 20 milions d’euros captats pels grups de R+D de la UPC a Terrassa provenen majoritàriament de projectes internacionals, amb un total de 12,5M€. La xifra relacionada amb els projectes nacionals també és molt positiva: 5,5M€ captats. La resta, fins a assolir els 20 milions, es distribueix en contractes amb empreses, donacions i subvencions i formació. Pel que fa al nombre de projectes, els investigadors i investigadores de la UPC a Terrassa durant el 2022 han portat a terme 156 projectes nacionals, internacionals i contractes bilaterals amb empreses.

D’altra banda, segons la memòria anual que elabora l’Àrea de Recerca Desenvolupament i Innovació de la UPC, el de Terrassa és el campus que més creix en ingressos i contractació absoluta de tota la UPC els darrers quatre anys, amb un import de 14M € durant l’any 2022 i lidera la contractació absoluta del 2022 a la UPC, quant a projectes nacionals i sol·licituds de projectes.