La UPC recondiciona els jardins del seu edifici històric: ‘l’Escola Industrial’ de Terrassa

El jardí de l’edifici històric de l’ESEIAAT de la UPC, conegut com l’Escola Industrial, esdevindrà en unes setmanes un espai obert als universitaris i a la ciutadania, que guanya 100 m2 de zona enjardinada, més sostenible, amb més arbres i més biodiversitat.

Simulació Jardins Escola Industrial 2

Aquest serà el resultat dels treballs de recondicionament que està duent a terme l’empresa Hàbitat Natural. El redisseny està basat en un projecte que va elaborar anys enrere Sergi Massanès, aleshores jardiner del Campus. La readequació d’aquest espai verd, fins ara només ornamental, ara estarà obert perquè s’elimina la tanca d’evònims.

Simulació Jardins Escola Industrial

Els jardiners anivellaran el sòl mitjançant l’aportació de terres per aconseguir un perfilat homogeni i gradual amb el paviment del recinte. A més, ressembraran i plantaran els nous espais amb les barreges adients de prat, dos nous arbres (un d’ombra i un d’ornamental). També adequaran la instal·lació actual de reg per aspersió, molt deteriorada i molt poc eficient, tot substituint i resituant els aspersors difusors amb altres d’alta eficiència i poc consum d’aigua.

Simulació Jardins Escola Industrial 3

Finalment, milloraran el paviment d’accés a la placeta on s’aixeca el monument dedicat a Bartomeu Amat, amb un nou paviment imprès de la mateixa aparença que l’actual, i enjardinaran el parterre més petit amb plantes vivaces de flor per augmentar el valor ornamental i la biodiversitat.