La vaga continua, almenys fins dimecres, però Barcelona recupera els serveis mínims

Els taxistes de Barcelona han decidit en assemblea recuperar els serveis mínims, és a dir els transports a urgències i a hospitals, aquest mateix dimarts a la tarda. La vaga continuarà, almenys, fins dimecres, a l’espera de la reunió de la Conferència Nacional del Transport. En aquesta trobada hi assistiran representants de la Generalitat i l’Àrea Metropolitana i els taxistes esperen que es decideixi traspassar les competències a les comunitats autònomes. Si és així, els líders de les associacions de taxistes proposaran desconvocar la vaga.

Cal recordar que la vaga de taxis es va convocar quan Foment va impugnar al Constitucional la llei metropolitana que regulava la proporció entre taxis i VTC al considerar que la regulació d’aquest transport és de competència estatal.

Dilluns el Ministeri de Foment proposava un decret llei el 14 de setembre que reculli les peticions del sector, proposta que ha resultat insuficient per als convocants de la vaga.

A Terrassa els taxistes també han fet vaga però no han deixat d’oferir serveis mínims. Aquest dimarts al matí han marxat cap a Barcelona, juntament amb els taxis de Rubí i Sabadell, per donar suport als seus companys, aturats a la Gran Via i part del Passeig de Gràcia en senyal de protesta. Dimecres hi tornaran.