La vaga feminista del 8M centrarà la protesta en les cures i els treballs feminitzats

El passat mes d’octubre la Trobada Estatal del Moviment 8M va acordar convocar, el proper 8 de març, una nova vaga feminista. Serà la segona consecutiva després de la del 2018, de gran repercussió a Espanya i que també va tenir repliques a nivell mundial.

A Terrassa els col•lectius feministes han estat treballant per a aquesta jornada de mobilització i aquest dilluns han convocat la primera assemblea oberta a la ciutat per tal de recollir propostes. Formen part d’aquest moviment les entitats feministes, els sindicats CGT, CNT i COS, Arran, CDR Feminista i sindicats d’estudiants.

El Comitè de Vaga Feminista de Terrassa vol que la reivindicació del proper 8 de març giri entorn a la feina que fan les dones en les tasques de cures.

Un altre dels objectius de la vaga de 24 hores és que tingui especial incidència als sectors més feminitzats que, denuncien els col•lectius feministes, també són més precaris, com l’educació i la infermeria.

En aquesta primera reunió s’han creat les primeres comissions de treball. La propera assemblea oberta, que també serà no mixta, serà el 28 de gener en un lloc encara per determinar.