La Vallès Drac Race 2018 es vol consolidar i posa com a sostre els 1.000 participants

Consolidar una prova que ja de per sí va ser un èxit aquest any. Amb aquesta premissa el Centre Excursionista de Terrassa torna a organitzar la Vallès Drac Race, que arriba a la seva quarta edició. Aquest dimarts s’ha fet la presentació de la cursa, que tindrà lloc el proper 18 de febrer, mantenint la fórmula del 2017: tres proves per a adults, que s’endinsaran pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i dues d’infantils, en funció de l’edat.

La Vallès Drac Trail, de 48 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu, amb sortida i arribada a Can Roca, tornarà a ser la més exigent per als aficionats al trail running. La Half Drac Trail, de 24 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell, va ser la que va tenir més acceptació la passada edició. Tornarà a sortir des de Mura fins arribar al Parc de les Nacions Unides. I pels que es vulguin iniciar en les curses de muntanya, la germana petita, l’Esquena del Drac, amb 11 quilòmetres i 350 metres de desnivell. Els infants també competiran, amb curses d’1 quilòmetre i mig i de 3, pels voltants del Club Egara i del Parc Audiovisual.

Aquest 2017 s’hi van inscriure 937 persones i 845 van acabar alguna de les proves. Tot apunta a que se superarà aquestes xifres, tot i que la voluntat del Centre Excursionista és posar-hi sostre amb els 1.000 participants. La repercussió que està tenint la Vallès Drac Race trenca fronteres i un 16% dels inscrits la passada edició procedien d’altres punts de Catalunya i d’Espanya. El perfil del corredor és el d’un home d’entre 30 i 50 anys, tot i que l’objectiu de l’organització és incrementar la presència femenina que aquest 2017 va significar un 25% dels participants. Un any més diferents grups de cultura popular amenitzaran la jornada.