La Vallès Drac Race canvia recorreguts per millorar la protecció de l’entorn

La Vallès Drac Race és una cursa que ha buscat, des de la seva creació, l’equilibri entre la competició, el turisme i la conservació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Aquest any els organitzadors han hagut de negociar més que mai amb la Diputació de Barcelona, que ha demanat més garanties per a preservar els espais per on passen els corredors.

Com a conseqüència, la novena edició de la Vallès Drac Race introduirà canvis importants en les proves més emblemàtiques. Fins ara la cursa gran, la Vallès Drac Trail de 48 quilòmetres i la Half Drac Trail, de 25, compartien el recorregut de Mura a Terrassa. En aquesta ocasió, cadascuna tindrà itineraris diferents per a repartir el pas dels participants pels camins i corriols. A més, s’ha reduït de 600 a 500 el nombre màxim d’atletes per a aquestes dues proves. La Half Drac Race ja ha exhaurit les places disponibles.

Pel que fa a la resta de competicions, no hi ha canvis. Es manté l’Esquena del Drac, d’onze quilòmetres i el Drac Parc, de cinc quilòmetres, que, a més, és una cursa inclusiva.

Les proves d’adults tindran lloc el 26 de febrer i les infantils, el 25 de febrer, amb el punt neuràlgic, altre cop, al Parc de les Nacions Unides.