La Vella Dixieland presenta aquest dissabte a Terrassa el seu treball “1917 Acústic”

La Vella Dixieland presentarà a la Nova Jazz Cava, el pròxim dissabte 16 de gener a partir de les 8 del vespre, el seu darrer treball “1917 Acústic” amb motiu del actes de commemoració del 40 aniversari de trajectòria de la banda. Amb “1917 Acústic” la històrica banda catalana torna als seus orígens, al jazz més tradicional, amb un repertori que inclou temes d’orquestres llegendàries com Jelly Roll Morton, Kid Ory o Louis Armstrong entre d’altres. El títol del disc fa referència a l’any que es va fer la primera gravació de la història del jazz, Tiger Rag, tema interpretat per l’Original Dixieland Band.

Fundada l’any 1980 i activa des d’aleshores en multitud de projectes, col·laboracions, àlbums, concerts i gires arreu del planeta jazzístic mundial, “La Vella” és tot un símbol per als amants dels ritmes de Nova Orleans. A Terrassa ha celebrat, ni més ni menys, que 70 actuacions a diferents escenaris presentant pràcticament tots els seus espectacles i, durant més d’una dècada, protagonitzant el clàssic concert de Cap d’Any.

La programació estable de la Nova Jazz Cava d’aquest mes de gener arranca aquest dijous amb una jam session protagonitzada per Txus Costalago Grup. I pel dia 15 s’espera l’actuació de Pere Miró & Marc Ferrer Trio. El pianista Marc Ferrer i el saxo de Pere Miró presenten el seu nou álbum “Insistim”, una reinterpretació d’un repertori basat en petites obres de músics com Art Blakey, Charles Mingus o Max Roach que van escriure i enregistrar per protestar davant de situacions injustes del seu moment. “Insistim” compta amb arranjaments enèrgics amb un nexe d’unió: fer un crit contra les injustícies i un clam per la llibertat.