La Vella Quaresma protagonitza la nova exposició de l’Associació de Col·leccionistes

A l’espera de saber quan se celebrarà el Carnestoltes, a Terrassa ja es pot visitar una exposició sobre la Vella Quaresma. És la que han inaugurat aquest divendres l’Associació de Col·leccionistes de Terrassa: «Imatgeria popular, la col·lecció d’imatge impresa de l’Arxiu Joan Amades». Es tracta d’una selecció de catorze representacions de la Vella Quaresma conservades a l’arxiu del folklorista Joan Amades. La direcció general de Cultura Popular n’ha cedit les reproduccions per a aquesta exposició itinerant que ja s’ha pogut veure a poblacions com Badalona, Tàrrega i Esplugues de Llobregat. Aquí a Terrassa la mostra també aprofita per explicar com ha canviat la celebració d’aquest període d’abstinència i per mostrar aparicions actuals de la Vella Quaresma en contes infantils i festes populars.

L’acte inaugural ha comptat amb l’etnògraf i comissari de l’exposició, Antoni Serés, el qual ha glossat la figura de Joan Amades explicant-ne la importància d’obres com el famós Costumari Català.

L’exposició es pot visitar fins al 20 d’abril, els dimecres, dijous i divendres de 18h a 20h, a la seu de l’Associació de Col·leccionistes a la Factoria Cultural. L’entrada és de franc.