Les vendes de turismes híbrids i elèctrics creixen un 17 per cent el 2022 i ja són el 44 del total

Terrassa continua avançant cap a l’electrificació del seu parc d’automòbils. Segons el Gremi del Motor, Fecavem, al 2022 la venda de turismes híbrids i elèctrics ha crescut un 17 per cent i ha representat el 44 per cent del total mentre que els tradicionals de combustió reculaven un 6,8 per cent. Malgrat la davallada, els cotxes de gasolina i dièsel continuen sent majoritaris. Els de gasoil han pujat una mica, un 3 per cent, tot i ser una opció poc recomanada als concessionaris. Els de gasolina són els que més cauen, un 8,6 per cent, tot i haver-se’n matriculat 1.141.

Venda Turismes

Vendes Combustio

El d’híbrids no endollables, amb etiqueta ECO, és el segon segment de turismes en vendes. L’any passat se’n van matricular 563, un 29 per cent més que al 2021. De microhíbrids, amb bateria de poca capacitat, se’n van vendre 388, un 6,3 per cent més. Pràcticament van créixer igual les matriculacions d’híbrids endollables, amb etiqueta 0, superant les 100 unitats. Finalment, es van matricular 94 cotxes cent per cent elèctrics, un 15 per cent més que l’any anterior.

Una altra modalitat, la de gas liquat, es va fent camí. Tot i ser minoritària, ha crescut més d’un trenta per cent, amb 73 unitats matriculades al 2022.

Vendes Hibrids

Toyota i Dacia Sandero, els líders a Terrassa

De les deu marques que registren més vendes, sis són europees, Toyota encapçala el rànquing amb 371 unitats. Per darrera, i per obre de les 200, Kia, Volkswagen i Hyundai. Completen el top 10 Dacia, Seat, Peugeot, Citroën i Audi. Hyundai ha venut un 40 per cent mes de turismes que al 201 i Citroën un 45 per cent menys.

Per models Dacia Sandero torna a ser el turisme més venut, l’únic que supera les cent unitats. Els cinc models líders, tots asiàtics, sumen el 18 per cent del mercat terrassenc. Els turismes europeus mes venuts són el Volkswagen T-Roc, el Renault Arkana i el Peugeot 2008 amb una seixantena d’unitats venudes cadascun.

Les motos elèctriques, un mercat estancat i minoritari

Per la seva banda, l’electrificació del mercat de motos s’estanca. Només un 3,7 per cent de les motos matriculades a Terrassa l’any passat eren elèctriques, 35 de 938. La resta, de gasolina. Les vendes de motos han crescut un 12,7 per cent i ho han fet en la mateixa mesura les de gasolina i les elèctriques.

Vendes Motos2

El mercat de motos el lidera indiscutiblement Honda, amb 236 unitats venudes, una de cada quatre del total. A distància es consolida Yamaha, amb 126. Les dues apleguem el 40 per cent del mercat.