La Víbria Intercultural prepara 25 joves per a fer pràctiques professionals a l’estranger

La Casa de la Música de Terrassa ha acollit aquest matí de dijous l’acte inaugural d’obertura del programa TLN Mobilicat, subvencionat pel Fons Social Europeu i gestionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Va a càrrec de la Víbria Intercultural que prepara 25 joves a fer pràctiques professionals a l’estranger, en concret a cinc països de la Unió Europea.

Enguany, 9 d’aquestes joves són de Terrassa i 12 del Vallès Occidental. La resta són de comarques veïnes. El TLN Mobilicat és un programa de mobilitat transnacional que busca la millora de l’ocupabilitat dels joves, mitjançant unes pràctiques formatives no remunerades en entitats o empreses, públiques o privades, d’estats membres de la Unió Europea.

S’emmarca dins les diferents iniciatives recomanades des de la Unió Europea. L’objectiu comú de totes aquestes accions és la lluita contra la desocupació entre les persones joves mitjançant un itinerari personalitzat d’acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l’estranger, per tal de facilitar l’accés al mercat de treball amb expectatives d’ocupació de qualitat.