La Víbria treballa per reactivar la mobilitat internacional a la tardor

La Víbria Intercultural és una associació sense ànim de lucre dedicada a promoure la mobilitat internacional. Busca oportunitats per estudiar, treballar o fer pràctiques a l’estranger i les posa a disposició de joves interessats.

En el moment que es va decretar l’estat d’alarma hi havia 24 persones fent pràctiques i 9 voluntaris fora de les nostres fronteres i 5 persones més a Terrassa, acollides en diferents programes. Durant els mesos més durs de la pandèmia es va fer un seguiment d’aquestes persones.

Les primeres que van tornar a casa, 4 persones, ho van tenir fàcil. La resta, que van decidir continuar la tasca a les seves destinacions, ho van tenir més complicat perquè els vols es cancel·laven, però encara que setmanes o mesos més tard, totes han tornat.

Un estiu normal hi haurien 100 persones mobilitzades per l’entitat en diferents projectes i programes. En aquest període de 2020, només hi ha 5 voluntaris de llarga durada que han viscut el confinament a Terrassa. Un exemple és l’Antonin Garreau. Va arribar a l’octubre i marxarà a l’agost. Realitza tasques administratives i de promoció de la mateixa entitat que l’ha acollit.

Per a la Víbria, aquests mesos han estat durs i incerts. Acceptar els canvis i adaptar-se, ha estat la principal tasca.

Ara ja estan preparant per reprendre la normalitat però sempre en condicional en funció de com evolucioni la pandèmia.

De moment, no estan al local habitual: la Casa Baumann. Treballen des del carrer Sant Leopold, 63 des de principis de juliol. És un espai de coworking que ha posat en marxa una altra entitat: El Corralito.