La vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan, a l’escenari del Teatre Alegria

Aquest dijous, a les 7 de la tarda al Teatre Alegria, s’ha representat “Fadwa”. Una obra inspirada en la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan (Nablus, 1917-2003) que explica la situació emocional del poble palestí i la riquesa cultural i de resistència dels territoris ocupats.

La peça teatral està escrita i interpretada per les actrius Mar Casas i Clara Garcés. Fadwa  va començar escrivint poesia tradicional, però amb el pas del temps es va convertir en una de les pioneres en l’ús del vers lliure de la poesia àrab. En els seus primers escrits parla de la seva lluita personal com a dona en la societat àrab. A partir del 1967, amb l’ocupació dels territoris palestins després de la Guerra dels Sis Dies, la seva obra es va decantar sobretot per la poesia patriòtica nacionalista des d’una perspectiva reivindicativa. El seu treball ha estat reconegut amb diversos premis internacionals.

L’obra és una producció de l’Associació Catalana per la Pau, que s’emmarca dintre de la campanya Palestina Batega, una iniciativa que pretén apropar Palestina a la ciutadania de Catalunya, mitjançant les seves expressions culturals més populars. L’objectiu principal és donar la veu als palestins i les palestines i fer-la present a casa nostra, per tal d’estendre ponts de diàleg i solidaritat entre tots dos pobles. La representació forma part de les activitats programades a Terrassa per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades.